16/09/2012

Sweet and sour pumpkin soup with apple

 
Here it is: fresh, brand new recipe invented this beautiful Sunday morning:) Touch of a sour apple contrasts with the sweetness of the pumpkin. What can I say but for enjoy!
Have a nice evening everybody!
 
INGREDIENTS:
600g pumpkin piece
1 l boiling water
2 medium size carrots
1 sour apple
2 tablespoon pumpkin seeds
1 teaspoon curry and cinnamon
½ teaspoon ginger
a touch of curcuma
a touch of salt & pepper depending on preferences
 
Cut the pumpkin into pieces and put it in boiling water. Feel free to use more water if you need. Wash the carrot thoroughly and grate it. Hollow out the apple, peel it and grate it as well. Put the ingredients together with the pumpkin. Cook everything for about 30 minutes. Add the spices and cook for another 5-10 minutes. Remember to add salt after the cooking as it determines the structure of the vegetables and the soup. While cooking, roast pumpkin seeds on a dry pan (you have to be careful not to burn them).
Pour some soup into a bowl and sprinkle some pumpkin seeds on top.
Bon appétit!
 
Oto i on - świeżutki, nowy przepis na zupę z dyni, który powstał tego niedzielnego poranka:) Smak kwaśnego jabłka świetnie kontrastuje ze słodyczą dyni. Życzę smacznego!
 
Miłego wieczoru wszystkim!

SKŁADNIKI
600g dyni
1 l wrzącej wody
2 średniej wielkości marchewki
1 kwaśne jabłko
2 łyżki stołowe podprażonych na suchej patelni obłuszczonych pestek dyni
1 łyżeczka curry i cynamonu
½ łyżeczki imbiru
szczypta kurkumy
sól i pieprz do smaku
 
Pokrój dynię na kawałeczki i umieść w garnku z gotującą się wodą. W razie potrzeby można dolać więcej wody. Umyj dokładnie marchewkę i zetrzyj na tarce. Obierz jabłko, wydrąż je i również zetrzyj. Po umieszczeniu marchewki i jabłka w garnku, gotuj wszystko przez około 30 minut. Dodaj przyprawy i gotuj przez następne 5-10 minut. Pamiętaj, żeby sól wsypać na koniec gotowania, ponieważ zmienia ona strukturę warzyw i całej zupy. Wlej zupę do miseczki, posyp pestkami i ciesz się wspaniałym, słodko-kwaśnym smakiem pomarańczowej zupy z dyni.
Bon appétit!

No comments:

Post a Comment