As pumpkin season is officially on I prefer to eat pumpkin every day - my love towards this veggie is unlimited! I adore its structure and warmth, and the fact that it can be served with everything still being delicious. Whether it is a savour dish or a sweet one pumpkin soothes your palate and soul! This simple soup recipe is easy, as the majority of recipes I use, but just one of many more waiting for you somewhere out here:)
There is no way you wouldn't enjoy this one!
INGREDIENTS:
700g pumpkin piece
1 l boiling water
1 onion
2 medium size carrots
2 tablespoon olive oil
2 tablespoon pumpkin seeds
a touch of salt & pepper depending on preferences
2 bay leaves
a pinch of sweet paprika, curcuma, curry & marjoram
optional: ½ teaspoon garam masala
Cut the vegetables into pieces and put them in boiling water with bay leaves. Feel free to use more water if you need. Cook everything for about 30 minutes. Add the spices and cook for another 5-10 minutes. While cooking, roast pumpkin seeds on a dry pan (you have to be careful not to burn
them). In the end add some olive oil.
Pour some soup into a bowl and sprinkle some pumpkin seeds on top.
Pour some soup into a bowl and sprinkle some pumpkin seeds on top.
Bon appétit!
Jako że sezon na dynię jest juz od pewnego czasu oficjalnie otwarty, mogłabym ją jeść prawie każdego dnia, i tak też czynię gdyż moja miłość co do tego warzywa jest nieograniczona. Uwielbiam strukturę dyni, jej ciepło oraz to, że może być podawana prawie ze wszystkim i pod każdą postacią smakuje niesamowicie. Bez względu na to, czy danie jest słodkie czy raczej obiadowe, dynia łagodzi podniebienie i duszę! Ten prosty (jak większość moich przepisów) przepis możecie potraktować jako początek, zachętę do wkroczenia w świat jesienno-pomarańczowej błogości:)
Tego przepisu po prostu nie można zignorować!
SKŁADNIKI
700g dyni
1 l wrzącej wody
1 cebula
2 średniej wielkości marchewki
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
2 łyżki stołowe podprażonych na suchej patelni obłuszczonych pestek dyni
sól i pieprz do smaku
2 liście laurowe
½ łyżeczki słodkiej papryki, kurkumy, curry i majeranku
opcjonalnie: ½ łyżeczki garam masali
Poszatkuj warzywa i gotuj je z liśćmi laurowymi przez ok 30
minut. W razie potrzeby można dolać więcej wody. Dodaj
przyprawy i gotuj przez następne 5-10 minut. Wlej zupę do miseczki, posyp
pestkami i ciesz się wspaniałym, rozgrzewającym smakiem zupy z dyni:)
Bon appétit!
No comments:
Post a Comment