21/04/2012

Banana, courgette and spinach smoothie



<Polska wersja poniżej>



 Green but sweet... Healthy and delicious... Parasites hate it but our palate loves it... This must be green smoothie with dried dates and horse-radish! There is an abundance of smoothie recipes and I assure you that this one is just the beginning:) This green smoothie is palatial for both the breakfast and the supper. Banana and dried dates make it naturally scrummy whereas spinach and horse-radish kill parasites and fungi (the main cause of all the diseases). This smoothie is an absolute hit when it comes to health and western lifestyle - it gives you energy and its preparation would take you less than 10 minutes! Also, if you happen not to have one or two minor ingredients do not bother - the smoothie would be delicious anyway (for example soya milk can be always substituted with water). The dish is also suitable for vegans.
INGREDIENTS:
A piece of raw courgette (about 10 cm)
1 banana
5 dried dates
A handful or two of spinach leaves (7 lettuce leaves optional)
10 almonds
½ cup of soya milk (e.g. Alpro Soya by Sante - vanilla flavour;)
½ teaspoon of horse-radish
2 tablespoons linseed
A pinch of cinnamon and ginger
Raisins (optional)
Wash the courgette and the banana and put them into the blender together with soya milk (you may need to cut the ingredients into smaller pieces depending on the capacity of your blender). Wash carefully spinach leaves or lettuce leaves and put them on the top of banana and courgette. Then, add dried dates, horse-radish, almonds and linseed grind in a coffee mill. Finally, add spices and blend everything together. Pour the smoothie into the cup and garnish it with raisins:)
Enjoy!

Zielony a za razem słodki... Zdrowy a na dodatek pyszny... Pasożyty go nie cierpią a nasze podnebienie go kocha... Tak, tak, to może być tylko zielony smoothie z dodatkiem daktyli i chrzanu! Wiele jest przepisów na smoothies i zapewniam, że to dopiero początek:) Zielony smoothie jest fenomanalnym pomysłem zarówno na śniadanie jak i kolację. Banan i suszone daktyle sprawiają, że jest naturalnie pyszny, natomiast szpinak i chrzan działa destruktywnie na pasożyty (przyczyny wszelkich chorób) jak i na grzyby. Ten smoothie to absolutny hit jeśli chodzi o zdrową dietę a za razem szalony trub życia - doda nam pokłady energii a jego zrobienie zajmie niespełna 10 minut! Jeśli nawet nie macie pod ręką któregoś z drobnych składników nie martwcie się, smoothie i tak będzie pyszny (np. mleko sojowe zawsze zastą pić można wodą). Smoothie odpowiedni jest dla vegan.
SKŁADNIKI:
Kawałeczek surowej cukinii (ok. 10 cm)
1 banan
5 daktyli suszonych
2 garści surowych liści szpinaku (opcjonalnie 7 listków sałaty)
10 migdałów

½ filiżanki mleka sojowego o smaku waniliowym (np. Alpro Soya od Sante;)
½  łyżeczki chrzanu (czerwony bądź biały)
2 łyżki stołowe siemienia lnianego (złote lub brązowe)
Szczypta cynamonu i imbiru
Rodzynki (opcjonalnie)
Umytą cukinię i obranego banana kroimy (w zależności od pojemności blendera może zajść potrzeba pokrojenia skłądników na nieco mniejsze części) i umieszczamy w blenderze razem z mlekiem sojowym. Dodajemy starannie umyte liście szpinaku bądź porwane liście sałaty, wrzucamy daktyle, migdały, chrzan oraz sproszkowane w młynku do kawy siemię lniane. Na koniec wsypujemy przyprawy i blendujemy wszystko razem. Wlewamy smoothie do szklanki i dekorujemy rodzynkami wegle uznania.
Smacznego!

No comments:

Post a Comment