09/07/2012

Orange juice & bilberry smoothie








Jagodowy smoothie z sokiem pomarańczowym

<Polska wersja poniżej>

Recently, by a sheer coincidence, I came up with this smoothie. Although my intention was simply to mix berries with soya milk, I mixed it with natural yoghurt and orange juice due to the fact that I had run out of soya milk. As a result, this totally palatable smoothie was created:) Seriously, give it a try - you won't regret!


INGREDIENTS:
250g bilberry
150ml orange juice
2 tablespoon freshly ground linseed
1 tablespoon honey
3 tablespoon natural yoghurt 

Wash the bilberries and put them in a blender together with orange juice, honey and yoghurt. Blend the ingredients together and mix it with the linseed in a bowl. Easy as ABC:)
Bon appétit!




Ostatnio, przez przypadek, przyszedł do mnie całkiem nowy przepis na smoothie. Wszystko to stało się za sprawą braku mleka sojowego w lodówce. Mając do dyspozycji jedynie jagody, wrzuciłam je do blendera z nadzieją dolewając troszkę soku pomarańczowego i jogurtu naturalnego. Na koniec oczywiście nie mogło zabraknąć mojego ulubionego siemienia lnianego ażeby podnieść i tak już wysokie walory odżywcze. Niesamowity smak powstały ze spontanicznego połączenia ww. składników jest dla mnie zaskoczeniem sezonu:)  Polecam!



SKŁADNIKI

250g jagód
150ml soku pomarańczowego
2  łyżki stołowe świeżo zmielonego siemienia lnianego
1 łyżka stołowa miodu
3 łyżki stołowe jogurtu naturalnego

Umyj jagody i umieść je w blenderze dodając sok pomarańczowy, jogurt naturalny i miód. Zmiksuj składniki i przelej smoothie do miseczki, w której uprzednio zostało już umieszczone siemię lniane. Proste?

Bon appétit!

No comments:

Post a Comment