Jagodowy smoothie z sokiem pomarańczowym
<Polska wersja poniżej>
Recently, by a sheer coincidence, I came up with this smoothie. Although my intention was simply to mix berries with soya milk, I mixed it with natural yoghurt and orange juice due to the fact that I had run out of soya milk. As a result, this totally palatable smoothie was created:) Seriously, give it a try - you won't regret!
INGREDIENTS:
250g bilberry
150ml orange juice
2 tablespoon freshly ground linseed
1 tablespoon honey
3 tablespoon natural yoghurt
Wash the bilberries and put them in a blender together with orange juice, honey and yoghurt. Blend the ingredients together and mix it with the linseed in a bowl. Easy as ABC:)
Bon appétit!
Ostatnio, przez przypadek, przyszedł do mnie całkiem nowy przepis na smoothie. Wszystko to stało się za sprawą braku mleka sojowego w lodówce. Mając do dyspozycji jedynie jagody, wrzuciłam je do blendera z nadzieją dolewając troszkę soku pomarańczowego i jogurtu naturalnego. Na koniec oczywiście nie mogło zabraknąć mojego ulubionego siemienia lnianego ażeby podnieść i tak już wysokie walory odżywcze. Niesamowity smak powstały ze spontanicznego połączenia ww. składników jest dla mnie zaskoczeniem sezonu:) Polecam!
SKŁADNIKI
250g jagód
150ml soku pomarańczowego
2 łyżki stołowe świeżo zmielonego siemienia lnianego
1 łyżka stołowa miodu
3 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
Umyj jagody i umieść je w blenderze dodając sok pomarańczowy, jogurt naturalny i miód. Zmiksuj składniki i przelej smoothie do miseczki, w której uprzednio zostało już umieszczone siemię lniane. Proste?
Bon appétit!
No comments:
Post a Comment