02/06/2012

Strawberry, banana and kiwi smoothie


<Polish version below>

One of the advantages of living in Poland is that the people here have the tendency to eat according to seasons. Thus, Polish people would eat many fruits and vegetables when they are in season which is a great concept as the food we eat has its bio energetic information stored in the water which this food contains. Since our body is built mainly of water as well, it is advisable that the bio energetic information in the fruits and vegetables we consume was attuned to the water in our body (which also contains the information of the place and conditions we live in). To cut the long story short - when you eat the food which is grown close to the place of your dwelling, you live in harmony with the Nature, you are healthy and happy:) No wonder why people get sick immediately when they travel abroad and eat some unknown food which they saw for the very first time in their lives... the bio energetic information in this food is way much different than their own. Thus, for a Polish person an orange from Spain would be of much less nutritional value than an apple, whereas for a Spanish person, an orange would be more nutritious than delicious Polish apple.

Therefore, I am glad that I live in Poland and can take advantage of eating FRESH strawberries almost every day - when they are in season (May/June). My way of eating strawberries is either in the smoothie or simply eating raw strawberries. As a delicious and easy smoothie here comes the one with strawberries, banana and kiwi.
I hope you like it!

By the way, do you enjoy the strawberry season as much as I do? I must admit that since May till June I am in my strawberry paradise, gorging myself on them on every occasion;)



INGREDIENTS:
15 strawberries
1 banana
1 kiwi fruit
½ cup of soya milk (preferably of vanilla flavour)
2 tablespoons linseed
A pinch of cinnamon and cardamom
3 dried dates
A few raisins

Wash the strawberries carefully and remove the stalks. Peel the banana and the kiwi fruit, cut them into pieces and put into the blender together with the strawberries and soya milk. Then, add dried dates and linseed grind in a coffee mill. In the end, add spices and blend everything together. Pour the smoothie into your favourite glass or cup and garnish it with raisins:)
Bon appétit!



Jedną z zalet mieszkania w Polsce jest to, że odżywiamy się tu zgodnie z sezonami. Polacy jedzą większość warzyw i owoców, na które aktualnie panuje sezon co jest świetnym zwyczajem gdyż w pożywieniu, które spożywamy zapisana jest informacja bioenergetyczna przechowywana w wodzie, która z kolei jest głównym składnikiem pożywienia. Ponieważ nasze ciało zbudowane jest również w znacznej mierze z wody, mądrym rozwiązaniem jest spożywanie warzyw i owoców o informacji bioenergetycznej podobnej do tej, którą nosimy w sobie (woda w naszym ciele również zawiera informację o warunkach i miejscu, w którym żyjemy). Podsumowując - jedząc owoce i warzywa rosnące blisko twojego miejsca zamieszkania, żyjesz w harmonii z Naturą, zdrowiu i szczęściu. Nic więc dziwnego, że ludzie chorują gdy tylko znajda się za granicą i skosztują pożywienia, które było im jak dotąd nieznane... Informacja bioenergetyczna zawarta w tym pożywieniu jest bardzo różna od tej, którą nosimy w sobie. Stąd dla Polaków pomarańcza będzie owocem mniej odpowiednim niż jabłko. Dla osoby pochodzącej z Hiszpanii, polskie jabłko będzie owocem egzotycznym o o wiele mniejszej wartości odżywczej niż hiszpańskie pomarańcze.

Jestem zatem niezwykle szczęśliwa, że mogę nieograniczenie korzystać z sezonu truskawkowego, który w Polsce trwa na przełomie maja i czerwca. W tych miesiącach zjadam ŚWIEŻE truskawki niemal codziennie. Moim ulubionym sposobem podania truskawek jest koktajl lub po prostu świeże truskawki w formie surowej. Jednym z prostych i przepysznych koktajli jest koktajl z truskawek, banana i kiwi. Myślę, że wam się spodoba!

Przy okazji, czy przepadacie za sezonem na truskawki tak bardzo jak ja? Muszę przyznać, że przez cały maj i czerwiec jestem w swoim truskawkowym raju i zajadam się truskawkami przy każdej możliwej okazji;) 


SKŁADNIKI:
15 truskawek
1 banan
1 owoc kiwi
½ filiżanki mleka sojowego (najlepiej o smaku waniliowym)
2 łyżki stołowe siemienia lnianego (złote lub brązowe)
Szczypta cynamonu i kardamonu
3 suszone daktyle
 Kilka rodzynek


Umyj dokładnie truskawki i usuń szypułki. Obierz banana i kiwi, pokrój owoce i umieść je w blenderze razem z truskawkami i mlekiem sojowym. Następnie, dodaj daktyle oraz sproszkowane w młynku do kawy siemię lniane po czym wsyp przyprawy i blenduj wszystko razem ażeby uzyskać gładką masę (lub mniej gładką jeśli chcesz czuć kawałeczki owoców:). Przelej koktajl do ulubionej szklanki i udekoruj rodzynkami.
Bon appétit!

No comments:

Post a Comment