<Polish version below>
For those of you who did not have a chance to experience innumerable benefits from eating avocado or missed such opportunities due to lack of ideas of how to eat avocado so that it was "eatable" here is the recipe for you! You can spread avocado spread on your sandwich, dip it in olive oil and eat with a tomato or simply eat it out of a bowl with, again, tomato, fresh basil leaves or other vegetables. Avocado, especially with oil and bread is extremely filling so do not worry about being hungry soon:) Believe me, this way you will LOVE avocado!
INGREDIENTS:
1 ripe avocado
some freshly squeezed lemon juice
A pinch of salt and pepper
Mash the avocado in a bowl using a fork, sprinkle some lemon juice and add the spices. Mix all together.
Bon appétit!
Pasta z awokado
Dla tych z was, którzy jak dotąd nie mieli okazji doświadczyć niezliczonych korzyści płynących ze spożywania awokado lub przegapili nadarzające się okazje ze względu na brak pomysłu co do podania awokado, ten jakże prosty przepis z pewnością będzie przełomem! Możecie po prostu rozsmarować pastę na kromce chleba i zjeść z pomidorem, uprzednio nasączając kromkę odrobiną oliwy z oliwek. Drugim sposobem podania pasty jest smakowanie wprost z miseczki, również z pomidorem bądź innymi warzywami i listkami świeżej bazylii. Awokado jest niezwykle sycące, tym bardziej jeśli zjemy je z chlebem i oliwą więc możecie zapomnieć o uczuciu głodu przez wiele godzin:) Jestem pewna, że korzystając z tego przepisu POKOCHACIE awokado!
SKŁADNIKI:
1 dojrzałe awokado
Odrobina świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Szczypta soli i pieprzu
Zgnieć awokado widelcem w miseczce, aż osiągnie konsystencję papki. Skrop sokiem z cytryny i dodaj przyprawy. Wymieszaj.
Bon appétit!
No comments:
Post a Comment