<Polska wersja poniżej>
This spinach and avocado salad is so simple and utterly perfect for those who are occupated 24/7 and care about their health and well-being. Recently, I have received so much inspiration for creating various salads that it is difficult to manage to prepare them all!
Hope you enjoy it:)
INGREDIENTS (for one portion)
a handful of babyspinach leaves
1 ripe avocado fruit
2 tablespoons pumpkinseed
lemon juice
salt
pepper
sweet paprika
Wash the spinach thoroughly and put it in a bowl. Peel the avocado fruit, cut it into pieces and put on the spinach. Sprinkle the salad with lemon juice (you can simply cut the lemon in two and squeeze one part). Roast the pumpkinseed on a dry frying pan so that it has golden shade and sprinkle it on the salad. Add salt, pepper and paprica on the top at your discretion.
Easy isn't it?
Ta sałatka szpinakowa z awokado jest bardzo prosta i wręcz stworzona dla tych, którzy pracują 24 godziny na dobę lecz troszczą się o swoje zdrowie i dobre samopoczucie. Ostatnimi czasy otrzymałam tak wiele inspiracji na urozmaicenie swojej diety, że nie nadążam przygotowywac wszystkich sałatek i innych pyszności, których wizję wciąż mam przed oczami!
Na zdrowie!
SKŁADNIKI (na jedną porcję)
garść małych liści szpinaku (babyspinach)
1 dojrzałe awokado
2 łyżki stołowe obranych pestek z dyni
sok z cytryny
sól
pieprz
słodka papryka
Myjemy dokładnie szpinak i wkładamy do miseczki. Obieramy awokado, kroimy na kawałeczki i umieszczamy na liściach szpinaku. Skrapiamy sałatkę sokiem z cytryny (przekrajamy cytrynę na pół i wyciskamy odrobinę soku z jednej części). Pestki syni prażymy na suchej patelni do momentu, aż zarumienią się na złoty kolor. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką wedle uznania.
Jakie to proste!
No comments:
Post a Comment